- Paruošimo laikas: Apie 1 val.
- Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Abrikosai, 400 gramų
- Dižono garstyčios, 400 mililitrų
- Cukrus, 400 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinio baltymas, 1 vienetas
- Citrinos rūgštis
- Pistacijos, smulkintos, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga:
-
Iš cukraus, vanilinio cukraus ir vandens išvirti tirštą sirupą. Į jį sudėti abrikosus (be kauliukų ir pavirti apie 10 minučių.
-
Nukėlus nuo viryklės viską sutrinti iki vienalytės masės.
-
Masę atvėsinkite ir apie 40 minučių palaikykite šaldiklyje, o po to suplakite. Suplakus vėl dėkite į šaldiklį 40 minučių į kamerąl.
-
Paskutinį kartą suplakame ir paliekame šaldiklyje 3 valandoms.
-
Patiekti su smulkintomis pistacijomis ir papuošti mėtų lapeliais..
Facebook komentarai