- Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
- Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
- Cukrus, 200 gramų
- Aguonos, 150 gramų
- Malti Džiuvesėliai, 100 gramų
- Saldintas kondensuotas pienas , 1 skardinė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Skaldyti migdolai, 2 saujos
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga:
-
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.
-
Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.
-
Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.
-
Tada į masę berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.
-
Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami, atsargiai juos įmaišykite į aguonas.
-
Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių.
-
Tortą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 - 50 minučių.
-
Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
-
Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.
-
Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
-
Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
-
Palikite tortą atvėsti ir sustingti.
Facebook komentarai