- Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Ingredientai:
- Grietinėlė 35 %, 2 stiklinės
- Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Želatina, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilė
Gaminimo eiga:
Kiaušinių tryniai ištrinami su dalimi cukraus, į juos pamažu supilamas karštas pienas. Kaitinama karšto vandens vonelėje. Kaitinant supilama ištirpinta želatina, dar pakaitinama, vėliau masė ataušinama. Į masę suberiamos išmirkytos sumaltos aguonos, vanilė. Grietinėlė išplakama su likusiu cukrumi, į ją sudedama aguonų pieno masė, išmaišoma. Atšaldoma.
Facebook komentarai