Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 8

Kremui:

  • Moliūgo tyrė, 400 gramų
  • Mascarpone sūris, arba rikota, 250 gramų
  • Grietinėlė 35-36%, 200 gramų
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Vanduo, šaltas, 80 mililitrų
  • Apelsinai, 1 vienetas
  • Želatina, 20 gramų

Pagrindui:

  • Trapūs šokoladiniai sausainiai, 200 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Grietinėlė 35 %, 4 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

  1. 22 cm. apvaliai formai.

  2. Gaminame moliūgo tyrę. Moliūgą nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į orkaitės skardą ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminštės. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustysite moliūgą. Aš pjaustau maždaug 3 - 4 cm. kubeliais ir kepu apie 20 minučių.

  3. Iškepusį moliūgą sutriname virtuviniu kombainu arba kokteilių plaktuvu. Šios tyrės galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti.

  4. Gaminame torto pagrindą. Sausainius sutrupiname, supilame išlydytą sviestą ir grietinėlę, gerai išmaišome. Beriame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome per visą plotą ir gerai paspaudžiame, kad trupiniai suliptų (ypač prie formos kraštų, kad vėliau nepratekėtų kremas). Pastatome į šaldytuvą.

  5. Gaminame kremą. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

  6. Moliūgo tyrę, maskarponę ir 50 gr. cukraus pudros išplakame mikseriu iki vientisos masės. Sudedame nutarkuotą apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsino sultis. Išmaišome.

  7. Želatiną ištirpiname (tik neužviriname), atvėsiname ir įmaišome į kremą. Galiausiai įmaišome su likusia pudra iki standumo išplaktą grietinėlę. Jei visgi matote, kad kreme yra gumuliukų, išplakite jį nedideliu greičiu mikseriu.

  8. Pilame kremą ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus!

   

Facebook komentarai