Arvydo Kašmyro arbata „Chai“ receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Juodieji pipirai
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Gvazdikėliai, 3 vienetai
  • Cinamonas, lazdelės, 1 vienetas
  • Vanduo, 250 mililitrų
  • Pienas, nenugriebtas, 250 mililitrų
  • Kardamonas, ankštelės, 6 vienetai
  • Imbieras, šviežias, šaknis, 15 gramų
  • Arbata, arbatžolės, žalios, 2 valgomieji šaukštai
  • Muskatas, maltas
  • Druska, rupi

Gaminimo eiga:

Arbatos „Chai“ receptų įvairovė didelė, bet iš tos gausos prieskonių derinių aš surinkau man labiausiai patinkantį ir nesudėtingą:

Į piestą sudėti kardamoną ir gvazdikėlius ir grubiai sugrūsti. Cinamoną sulaužyti smulkesniai gabaliukais. Viską, išskyrus arbatžoles ir medų, suberti į vandenį, užvirti ir ant labai mažos ugnies pavirinti 5 min.
Tada suberti arbatžoles ir, nukėlus nuo ugnies, palaikyti dar 5 min. Nukošus visus tirščius, įdėti medų ir užpilti verdančiu pienu. Užkaisti ant ugnies iki virimo, bet neužvirti.

Skanaus ir į sveikatą!

   

Facebook komentarai