Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Ingredientai:

  • Rauginti kopūstai, 1 kilogramas
  • Kopūstai, gūžinis, 1 vienetas
  • Dešra, karštai parūkyta, 1,5 kilogramo
  • Sultinys, 400 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus, 250 mililitrų

Gaminimo eiga:

Supjaustom žalią kopūstą ir sumaišom su raugintais. Trečdalį dedam ant didelio špižinio puodo dugno. Ant viršaus dedam dešrą, supjaustytą ~7 cm ilgio gabalėliais, sudedam ant viršaus likusius kopūstus, lygiai suslegiam, supilam sultinį. užverdam ant viryklės, apipilam aliejum ir, uždengę dangčiu, pašaunam į įkaitintą (230C) orkaitę troškinimui. Po 75-80 min. ištraukiam permaišyti. Jei skysčio per daug, grąžinant į orkaitę paliekam vos pravirą dangtį.
Dar troškinam 1,5 val., kartais permaišant ir patikrinant ar ne svyla.
Gardžiausia - pateikti su virtomis bulvėmis.

Skanaus ir į sveikatą

   

Facebook komentarai