Aštuonkojo salotos su šparaginėmis pupelėmis receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.
  • Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

  • Aštuonkojis, (konservuotas), 1 vienetas
  • Šparaginės pupelės, (supjaustytos) apie, 150 gramų
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Paprika, arba pomidoras , 0,5 vieneto
  • Poras, (baltoji dalis, galima ir svogūno) apie, 100 gramų
  • Druska
  • Alyvuogių aliejus, kepimui
  • Padažas, Ajvar ar kitoks (aštrus), 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pipirai, juodi

Gaminimo eiga:

  1. Aštuonkojo konservų gabaliukus nuvalyti ir labai nesusmulkinti. Česnako skilteles susmulkinti. Porą - smulkinti pusžiedžiais ar smulkiau.

  2. Šparagines pupeles (naudoju apvirtas, šaldytas, paruoštas iš rudens) atšildyti, perplauti vandeniu, nuvarvinti. Papriką smulkinti gabaliukais ar juostelėmis, galima vietoje paprikos dėti pomidoriukus vyšninius ar kitus.

  3. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti česnaką, berti šparagines pupeles, porą, viską pakepti. Pabaigoje sudėti smulkintą aštuokojį, barstyti pipirais, druska. Gardinti padažu, skanaus!!!

   

Facebook komentarai