Austrės su lietuviškais obuoliais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 10 min.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Austrės, 16 vienetų
  • Obuoliai, rūgštūs, maži, 2 vienetai
  • Jūros dumblių lapai Nori
  • Juodieji pipirai, šviežiai grūsti

Gaminimo eiga:

  1. Laikydami kiautą rankšluosčiu atsargiai atverkite austres ir pjaukite per pagrindinį nervą.

  2. Obuolį supjaustykite 5 mm storio ir kelių centimetrų pločio lazdelėmis.

  3. Sukarpykite kelis jūros dumblių lapus.

  4. Uždėkite ant austrių Nori ir obuolių gabalėlius.

    Kulinarinis loftas „Čiop Čiop“ austrių sezono proga parengė specialų austrių ir šampano derinimo kursą. Jo metu „Čiop Čiop“ šefas prancūzas Marcas d’Erceville supažindins su skirtingais austrių patiekimo būdais. Šiam kursui Vyno akademijos ekspertai priderino šampaną „Moutard“. Austrių ir šampano deriniai bus vertinami spalio 27 dieną, o dabar šefas Marcas d‘Erville siūlo pasitelkti sezoninius produktus – rūgščius lietuviškus obuolius, kurių šiuo metu apstu turguose ir soduose.

    Daugiau apie kursą: http://www.ciopciop.lt/kursas/austres-sampanas-61

   

Facebook komentarai