Austrijos varškėtis receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Ingredientai:

  • Varškė, 0,5 kilogramo
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Sviestas, 6 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Vanilė
  • Apelsinai, žievelė
  • Razinos

Gaminimo eiga:

Varškę du kartus permalti mėsmale, supilti su cukrumi ištrintus trynius, ištirpintą sviestą, suberti krakmolą, razinas ir visus kvapniuosius priedus, vėliausiai - sukrėsti iki stangrumo išplaktus baltymus. Masę gerai išmaišyti ir sudėti į siaurą, sviestu išteptą ir maltais džiūvėsėliais išbarstytą formą. Varškėčio viršų aptepti kiaušinio baltymu ir kepti apie 45 min. Iš formos išimti tik visiškai atvėsus.

   

Facebook komentarai