Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 10

Ingredientai:

  • Serbentai , 1 kilogramas
  • Aviečių sultys, 1 litras
  • Cukrus, 2,5 kilogramo

Gaminimo eiga:

  1. Serbentus sumaišyti su 0,5 kg cukraus ir laikikite 8 val.

  2. Susidariusias sultis nupilkite, sumaišykite su aviečių sultimis, subertkite cukrų ir virkite sirupą. Jį virkite tol, kol nuvirs trečdalis jo tūrio

  3. Į karštą sirupą suberkite uogas ir virkite 10 min. mažinant ir didinant ugnį.

  4. Kai uogos ima blizgėti, uogienę supilkite į stiklainius ir sandariai uždaryti.

   

Facebook komentarai