Aviena su špinatais receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Ingredientai:

  • Aviena, 750 gramų
  • Špinatai, 1 kilogramas
  • Jogurtas, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 3 vienetai
  • Imbieras, maltas, 0,75 arbatinio šaukštelio
  • Kalendra, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Imbieras, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Čili pipiras , 0,25 arbatinio šaukštelio
  • Kmynai, 1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčios, grūdeliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustytas svogūnas apkepinamas gerai įkaitintame svieste, įberiama geltonojo imbiero ir 3—4 min. patroškinama ant mažos ugnies. Po to sudedama mėsa, įpilama truputį vandens ir uždengus viskas 1,5 valandos patroškinama. Tuomet suberiami smulkiai supjaustyti švieži špinatai, imbieras, kmynai, garstyčios, supilamas jogurtas, įberiama čili pipirų ir druskos. Viskas gerai sumaišoma ir uždengus dar 15 min. patroškinama, puodą kartkartėmis sukratant. Jei reikia, įpilama vandens. Patiekalas turi būti kaip košė, beveik be skysčio. Paduodamas su biria ryžių koše.

   

Facebook komentarai