Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

  • Avienos čiopsai, 3 vienetai
  • Polenta, 600 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Rausvieji svogūnai, 0,3 vieneto
  • Gražgarstės, 1 sauja
  • Parmezano sūris, 1 valgomasis šaukštas
  • Rozmarinas

Pabarstymui:

  • Pistacijos, 2 valgomieji šaukštai

Patiekiant:

  • Burokėlių lapai, 1 sauja

Marinatui:

  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 valgomasis šaukštas
  • Čiobreliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Pipirai

Papuošimui:

  • Mėta, 1 lapas

Gaminimo eiga:

  1. Marinuojamte avienos čiopsus: ant avienos pilame alyvuogių aliejaus, beriami čili dribsnius, druską, pipirus, čiobrelius. Išmaišome.

  2. PRIMO kepsninę įkaitiname iki 350 laipsnių.

  3. Kambario temperatūros marinuotus čiopsus kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės

  4. Užverdame ir pasūdome 1 litrą verdančio vandens.

  5. Į vandenį dedame polentą.

  6. Polentos košę verdami 5 minutes, maišydami.

  7. Į košę dedame sviesto. Išmaišome. Beriame parmezano, rozmarino.

  8. Į lėkštę dedame polentą, avienos čiopsus.

  9. Pagardiname svogūno žiedais, druska ir pipirais.

  10. Papuošiame aliejumi pagardintais burokėlių lapais, kepintomis pistacijomis.

   

Facebook komentarai