Avienos sriuba su ropėmis receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Ingredientai:

  • Aviena, 400 gramų
  • Perlinės kruopos, 1 stiklinės yra 250 ml, 0,5 stiklinės
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Poras, 1 vienetas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Ropės, 1 vienetas
  • Salierai, šaknis, 100 gramų
  • Krapai
  • Juodieji pipirai, milteliai
  • Druska

Gaminimo eiga:

Vietoj ropių galima naudoti bulves, vietoj krapų - kalendrą, petražoles.

Išverdame perlines kruopas.

Avieną iš vakaro įtriname prieskoniais: druska, pipirais.

Mėsą užpilame 2 litrais vandens ir verdame 20 min., pašalinant putas.

Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, sudedame į vandenį su mėsa, įberiame druskos ir verdame apie 40 min.

Į sriubą sudedame išvirtas perlines kruopas, supjaustytas morkas, porą, ropę, saliero šaknį. Verdame tol, kol išverda morkos ir ropė.

Į išvirusią sriubą suberiame susmulkintus krapus. Prie sriubos tinka skrudinta duona. Skanaus!

   

Facebook komentarai