Avietinė pasaka receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 8

Kremui:

  • Mascarpone sūris, 250 gramų
  • Grietinėlė 35 %, 200 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Želatina, 15 gramų

Papuošimui:

  • Avietės, 250 gramų
  • Želė, 2 pakeliai

Pagrindui:

  • Šokoladiniai sausainiai, 2 pakeliai
  • Sviestas, tirpintas, 200 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sutrinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu.

  2. Skardą iškloti maistine plėvele ir supilti sausainių masę. Šaukštu išlyginti ir gerai suspausti sausainių masę - tai bus pyrago pagrindas. Dėti į šaldytuvą sustingti.

  3. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens, palikti kelias mintues išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinti garų vonelėje.

  4. Grietinėlę išplakti su cukrumi, sudėti maskarponės sūrį ir paruoštą želatiną. Viską gerai išmaišyti. Masę dėti ant sausainių pagrindo. Gražiai išdėstyti avietes ant balto kremo.

  5. Pasiruošti želė, kaip nurodyta ant pakelio. Palaukti, kol praves ir supilti ant pyrago viršaus, tik labai atsargiai kad neišbėgtų pro kraštus. Dėti sustingti į šaldytuvą. Skanaus!

   

Facebook komentarai