Avietinis tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 8

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, žievelė, tarkuota, 0,5 vieneto
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinėlė 35 %, 500 mililitrų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Krakmolas, 75 gramai
  • Kokoso drožlės, 50 gramų
  • Lazdyno riešutai, malti, 1 valgomasis šaukštas
  • Aviečių džemas, 50 gramų
  • Avietės, šaldytos, 250 gramų
  • Želatina, 24 gramai
  • Sirupas, aviečių, 100 mililitrų
  • Varškė, lliesa, 500 gramų
  • Mėta, lapeliai

Gaminimo eiga:

  1. Tešlai išplakite kiaušinius su 4 šaukštais karšto vandens, cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į kiaušinių masę. Suberkite maltus lazdyno riešutus ir viską kruopščiai išmaišykite.

  2. Tešlą iškrėskite į popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 30 minučių. Iškepusį biskvitą perkelkite ant padėklo su grotelėmis, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti. Po to perpjaukite biskvitą per pusę horizontaliai. Apatinę dalį įdėkite į sudedamą kepimo formą ir sutepkite džemu.

  3. Kremui atšildykite šaldytas avietes. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Kai išbrinks, pakaitinkite, kad ištirptų, bet neužvirinkite, paskui atvėsinkite. Uogas suberkite į puodą, užpilkite sirupu, suberkite vanilinį cukrų ir lengvai pakaitinkite. Į uogų piure supilkite pravėsusią želatiną, gerai išmaišykite. Kai masė pradės stingti, sumaišykite ją su varške ir plakta grietinėle.

  4. Ant biskvito išdėti 2/3 avietinio kremo ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite antrą biskvito dalį ir sukrėskite likusį kremą. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant tortą išimkite iš formos, apibarstykite kokosu.

    Skanaus :*

   

Facebook komentarai