Avižinių dribsnių apkepas su mėsa receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai, 2 stiklinės
  • Mėsa, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Taukai (kiaulių), 0,5 valgomojo šaukšto
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Kalendra
  • Juodieji pipirai
  • Druska

Gaminimo eiga:

Dribsniai užpilami šaltu vandeniu ir paliekami, kad išbrinktų. Virta ar kepta mėsa supjaustoma mažais gabalėliais. Svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepami riebaluose ir kartu su mėsa sudedami į dribsnius. Įmušamas kiaušinis, įberiama prieskonių, gerai išmaišoma, sudedama į riebalais išteptą, miltais pabasrtytą skardą ir orkaitėje kepama 30-40 min.
Iškepęs apkepas supjaustomas bei patiekiamas su pomidorais, raugintais agurkais ar kopūstais.

   

Facebook komentarai