Avižinių dribsnių blyneliai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.
  • Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai, 50 gramų
  • Pienas, 50 mililitrų
  • Vanduo, 60 mililitrų
  • Sviestas, 10 gramų
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Uogienė, 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

Vandeniu praskiestą pieną užvirinti, užplikyti juo avižinius dribsnius ir palikti 30 min. brinkti. Į išbrinkusius dribsnius įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Daryti paplotėlius, apvolioti avižiniuose dribsniuose, dėti į įkaitintą aliejų, ir kepti, kol abi pusės gražiai parus.
Valgome su uogiene ir be stalo įrankių, nes su pirštais, kaip sakydavo babytė - skaniau :)

   

Facebook komentarai