Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Antis, 1 vienetas
  • Obuolių actas, 3 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Druska
  • Obelių aliejus, rapsų, 30 gramų
  • Juodieji pipirai
  • Druska
  • Džiovintos slyvos, 1 sauja
  • Svogūnai
  • Krapai, arba petražolės
  • Obuolių sultys, 1 stiklinė

Gaminimo eiga:

Antį sukapokite dalimis, pilkite acto, įtrinkite druska, pipirais ir marinuokite bent keletą valandų. Kol marinuojasi antis, užmerkite džiovintas slyvas obuolių sultyse. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant didelės liepsnos apkepkite paukštieną iš vsių pusių. Tada ugnį sumažinkite ir suberkite supjaustytą svogūną, sudėkite slyvas su sultimis, berkite krapų, druskos, prieskonių. Toliau troškinkite gilioje keptuvėje apie 50 minučių (jei reikia, įpilkite verdančio vandens ar obuolių sulčių). Priklausomai nuo obuolių sulčių rūgštumo, troškinant antį, gali prireikti pagardinti cukrumi ar parūgštinti citrinos sultimis.

Taip antį troškindavo dar mano močiutė, o šis receptas galėjo atkeliauti iš bajorų virtuvės, kadangi antis,slyvos, obuoliai buvo neatsiejami pridoktai nuo didikų virtuvės, dar viduramžiais.

   

Facebook komentarai