Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Vištiena, geriausia rinktis visą vištą arba mėsingiausias jos dalis
  • Sviestas, 100 gramų
  • Krienai, 50 gramų
  • Migdolai, 100 gramų
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Morkos, 2 vienetai
  • Pastarnokas
  • Druska
  • Juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite, pasūdykite, užbarstykite juodųjų pipirų ir pakepinkite. Iškepusią vištieną sudėkite į kepimui orkaitėje skirtą indą.

  2. Kubeliais supjaustykite morkas ir pastarnoką, susmulkinkite česnaką ir įdėkite į indą su vištiena.

  3. Susmulkinkite migdolus, sumaišykite juos su krienais ir sudėkite į indą.

  4. Įpilkite stiklinę vandens, įdėkite sviesto, pagardinkite druska ir pipirais, šiek tiek pamaišykite.

  5. Indą pusvalandžiui pašaukite į iki 210° C įkaitintą orkaitę.
    Vištiena su krienais tiekiama ant stalo tame pačiame inde, kuriame buvo ir troškinama.

   

Facebook komentarai