Bajoriški lietiniai blynai su migdolais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
  • Pienas
  • Kiaušiniai
  • Vanduo
  • Cukrus
  • Aliejus

Įdarui:

  • Migdolai, 100
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus

Gaminimo eiga:

  1. Iškepkite lietinius. Kiaušinių trynius gerai išplakite, įberkite šiek tiek cukraus.

  2. Migdolus nuplikykite karštu vandeniu ir nuimkite luobeles. Į paruoštus migdolus įberkite cukraus, sumalkite, įpilkite kiaušinių trynius ir viską išmaišykite. Išplakite kiaušinių baltymus, supilkite į migdolų mišinį ir gerai išmaišykite.

  3. Paruošta mase įdarykite lietinius ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
    Lietiniams naudokite rapsų ar kitą kepimui tinkamą aliejų, turintį aukštą degimo temperatūrą.

   

Facebook komentarai