Balinta sriuba receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Žalumynai (įvairūs), susmulkinti, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanduo, 1,5 litro
  • Kiaulienos šoninė, 150 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Salierai, stiebai, 150 gramų
  • Morkos, 100 gramų
  • Bulvės, 300 gramų
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Lašiša, filė, 200 gramų
  • Krevetės be kevalo, 200 gramų
  • Krabų lazdelės, 100 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Grietinėlė 35 %, 33 proc., 100 mililitrų
  • Tabasko padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vorčesterio padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

Susmulkinti kiaulienos šoninę, svogūną, saliero stiebus ir morkas. Pakepinti keptuvėje.
Į užvirintą vandenį sudėti pakepintus produktus, sudėti bulvių kubelius.
Į sriubą sudėti lašišos gabaliukus, krevetes, krabų lazdeles, įberti prieskonių. Sriubą pamaišyti ir virti ant vidutinio kaitrumo ugnies 10 min.
Po to supilti Tabasko ir Vorčesterio padažus.
Keptuvėje ar puodelyje pašildyti pieną, suberti miltus, vis pamaišant kaitinti ant ugnies 2-3 min. Supilti grietinėlę, išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Supilti į puodą. Į sriubą suberti žalumynus.
Sriubą virti dar 5-8 minutes.
Skanaus

   

Facebook komentarai