Belgiškas jautienos ir alaus troškinys receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Alus, tamsus, 500 mililitrų
  • Jautiena, kubeliais, 1 kilogramas
  • Sultinys, jautienos, 500 mililitrų
  • Kiaulienos lašiniai, kubeliais, 200 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Čiobreliai
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

Puode užkaičiam aliejų ir sudedam jautieną, padruskinam ir papipirinam. Kepam, kol mėsa jau nebus raudona. Mėsa su savom sultim išimam ir į tą patį puodą pakepinam lašinukus. Kai paskrus, išimam ir uždedam ant jautienos. Ir vėl į tą patį puodą dedam svogūnus ir cukrų ir pakepinam apie 15 min ant labai žemos ugnies. Tada įdedam jautienos sultinio kubelį, išmirkytą 500ml karsto vandens. Kai padažas sutirštės, dedam jautieną ir lašinukus atgal į puodą ir užpilam viską alumi. Leidžiam užvirti ir dedam puodą į orkaitę maždaug 2 val and 160-180 C temperatūros. Patiekiam su bulvių koše arba bulve, kepta su lupyna. Skanaus!

   

Facebook komentarai