Blynai "Obuoliukas" receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Kefyras, 2 stiklinės
  • Cukrus, 0,5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Soda, (gesinta), 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai, 10 valgomųjų šaukštų
  • Obuolys, didelis, 1 vienetas

Gaminimo eiga:

  1. Suplakti kiaušinius su cukrumi, vėliau įpilti kefyrą ir gesintą sodą, vėl gerai išplakti.

  2. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Per du kartus įberti juos į plakinį gerai išmaišant. Tik neplakti.

  3. Sutarkuoti nuluptą obuolį ir įmaišyti į tešlą.

  4. Kepti karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus po 1-2 min iš kiekvienos pusės.

  5. Patiekti su uogiene ar grietine.

    Skanaus

   

Facebook komentarai