Blynai „Širdelės“ receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Sviestas, ištirpintas, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 130 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 140 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0,5 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:

Išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų į didelį dubenį. Atskirame inde išplakite pieną ir kiaušinį, tada supilkite išlydytą sviestą.

Pieno mišinį supilkite į miltų mišinį ir plakite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite keletui minučių pastovėti.

Vidutinėje temperatūroje įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje gabaliuką sviesto. Kai jis ištirps, pilkite samtį tešlos. Palaukite, kol blyno paviršiuje susidarys burbuliukai ir apverskite. Kepkite, kol blynas iš abiejų pusių įgis auksinį atspalvį ir pakils iki 1 cm storio.


Tą patį pakartokite su likusia tešla.
Blynus apipjaustykite arba su formele išspauskite, kad gautųsi širdelės formos. Patiekite su vaisiais ar uogiene.

   

Facebook komentarai