Blynų tortukas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Ingredientai:

  • Pienas, 500 mililitrų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Aliejus
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Kvietiniai miltai, 300 mililitrų

Gaminimo eiga:

Įdarui: 600ml varškės, plaktos grietinėlės, 100g cukraus, šaukstelio vanilinio cukraus,500 g uogų (geriausia braškių).

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, subert miltus ir nuolat maišydama supilti pieną, įpilame šaukstą aliejaus. Tešlą labai gerai išmaišyk. Kepame plonus blynelius. Iškeptus blynus atvėsink. Kol blynai vės paruošiame įdara. Grietinėlę suplak su cukrumi, įmaišyk varškę ir vanilinį cukrų. Ant vieno blyno užtepkite įdaro, tada uždėk kelias griežinėliais supjaustytas braškes ir vėl blynas, įdaras, braškės. Kai baigsi tortą ant viršaus uždek vieną sveiką (neperpjautą) braškę.

SKANAUS!

   

Facebook komentarai