Bulgariškas avienos ragu receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Ingredientai:

  • Aviena, 600 gramų
  • Svogūnai, 10 vienetų
  • Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti, 6 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Jogurtas, 1 stiklinė
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Čili pipiras , 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys, 20 gramų
  • Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Petražolės
  • Krapai
  • Druska
  • Juodieji pipirai, malti

Gaminimo eiga:

Mėsa supjaustoma dideliais gabalais ir sudedama į verdantį vandenį (vanduo turi apsemti visą mėsą), kartu suberiami pipirai, sumetami lauro lapeliai. Verdama ant mažos ugnies. Netrukus sudedami svogūnai. Kai nuverda pusė vandens, sultinys perkošiamas. Truputyje atvėsusio sultinio išleidžiami miltai, supilamas jogurtas, viskas gerai išsukama ir užvirinama. Į užvirintą masę sudedama mėsa ir svogūnai. Puodą nukėlus nuo ugnies, troškinys truputį pravėsinamas. Prieš patiekiant, jis uždaromas su citrinos sultimis suplaktais tryniais ir sumaišomas su sviestu, sumaišytu su raudonaisiais pipirais ir druska. Petražolės ir krapai smulkiai supjaustomi ir užberiami ant troškinio. Troškinys patiekiamas karštas. Patiekalui tinka ir ėriuko mėsa.

   

Facebook komentarai