Čekiški langošai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Ingredientai:

  • Vanduo, virintas, atšaldytas, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, karališki, 5 stiklinės
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Mielės, 25 gramai
  • Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 1 vienetas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, 100 gramų

Gaminimo eiga:

Lankantis Čekijoje teko paragauti, o paskui ir paprašyti recepto. Labai paprasta, bet labai skanu ir sveika, kaip profilaktinis patiekalas prieš peršalimo ligas.

Užmaišome tešlą (pieną pašildome, dedame mieles, beriame miltus, pilame aliejų, grietinę). Gerai išminkome ir palaikome šaldytuve 3 val. Formuojame bandeles, panašias į varškėčius, kepame ant silpnos ugnies. Pasigaminame padažą langošams: susmulkiname česnaką, suminkome su druska ir užpilame virintu, gerai atšaldytu vandeniu. Langošus dažome į padažiuką.

Skanaus ir sveikatos Jums.

   

Facebook komentarai