Cinamoninės sraigutės receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Miltai, SPELTA, 300 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Mielės, sausos, 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cinamonas, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, įdarui, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas

Gaminimo eiga:

  1. Mieles sumaišyti su šaukštu cukraus ir užpilti šiltu pienu (2 v.š.). Palaukti kol suputos.
    Miltus persijoti, berti druską, mielių mišinį, aliejų, pieną ir minkyti. Įmušti kiaušinį.
    Jei tešla lipni, įdėti dar truputį miltų. Ji turi būti elastinga.
    Tuomet uždengti tešlą, ir palikti pakilti (apie 1 valandą).

  2. Pakilusią tešlą iškočioti, apiberti cinamonu ir cukrumi, susukti vyniotinį ir supjaustyti gabalėliais.

  3. Pakildinti dar 10 minučių, kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol taps aukso spalvos.
    Skanaus!

   

Facebook komentarai