Daniškas plovas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Ryžiai, rizoto, 0,5 stiklinės
  • Prieskoniai, veršienai ar kiaulienai
  • Veršiena, 150 gramų
  • Kiauliena, 150 gramų
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Bazilikas, 0,25 arbatinio šaukštelio
  • Pomidorai, tyrė, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Kvapieji pipirai

Gaminimo eiga:

Veršiną ir kiauliną supjaustome gabaliukais, dedame prieskonius, bazilikus, pipirus ir grietinę. Viską išmaišome ir paliekame 12 - 24 val. pasimarinuoti. Dedame mėsą kepti, nepilame riebalų, tik apkepinam truputi. Verdame ryžius, kol jie iki galo neišvirę. Ryžius su visu likusiu vandeniu supilame į keptuvę su mėsa. Pasūdome, dedame pomidorų tyrės, išmaišome ir dar "troškiname" apie 10 min. Skanaus!

   

Facebook komentarai