Faršu įdarytos paprikos receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Druska
  • Krapai
  • Prieskoniai
  • Paprika, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 350 gramų
  • Ryžiai, virti, 150 gramų
  • Morkos, 3 vienetai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Kečupas, 3 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

Nupjauname paprikų drūtgalį, išimamame sėklas ir pertvaras. Paprikas išplauname, vidų pasūdome (tik nereikia persistengti). Svogūną ir česnaką nulupame ir susmulkiname. Morkas nuskutame, nuplauname ir vieną morką supjaustome rėžiukais, o kitas dvi sutarkuojame smulkiai. Į įkaitintą aliejų dedame faršą, šiek tiek apkepus faršui, sudedame smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas. Viską pagardiname druska ir prieskoniais. Iš išvirusių ryžių, atvėsusio kepto faršo, kiaušinio padarome vientisą masę. Paprikas prikemšame paruoštu įdaru. Įdarytos paprikos sudedamos į puodą, kartu su supjaustytomis rėžiukais morkomis, viską užpilame sultiniu, įdedame 3 šaukštus kečupo ir 40 minučių troškiname.

   

Facebook komentarai