Gaivus mango tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 1

Tešlai:

  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 125 gramai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilės ekstraktas, 2 lašai

Kremui:

  • Mascarpone sūris, 340 gramų
  • Grietinėlė 35 %, 300 gramų
  • Mango, 2 vienetai
  • Cukrus, 125 gramai
  • Kondensuotas pienas, 125 gramai
  • Vanduo, 60 gramų
  • Želatina, 20 gramų

Papuošimui:

  • Vaisiai, 8 riekės
  • Želė, 1 pakelis

Sulaistymui:

  • Mango sultys, 50 mililitrų

Gaminimo eiga:

  1. Kepame biskvitą: Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įlašiname vanilės 2 lašus. Beriame miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išplakame.

  2. Biskvitą kepame 24 cm skersmens formoje, iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, 20 - 25 minutes.

  3. Iškepta biskvitą pabadome šakute ir apliejame mango sultimis.

  4. Gaminame mango kremą: Išplakame giretinėlę su 20 g cukraus. Maskarponės sūrį plakame su likusiu cukrumi. Gautas mases sumaišome.

  5. Elektriniu trintuvu sutriname mangus iki tyreles. Įpilame kondensuoto pieno. Gautą tyrę pilame į grietinėles ir sūrio kremą. Viską gerai išmaišome.

  6. Želatiną brikiname vandenyje. Truputį pašildome.

  7. Želatiną supilame į kremą ir gerai išmaišome.

  8. Kremą pilame ant biskivto, neišimto iš formos. Dedame į šaldytuvą sustingti.

  9. Paruošiame želė, kaip nurodyta ant pakuotes.

  10. Ant sustingusio torto išdėstome supjaustytus vaisius.

  11. Pilame truputį želės ir leidžiame vaisiams prikibti.

  12. Kai vaisiai prilimpa, baigiame pilti želė ir paliekame sustingti.

   

Facebook komentarai