Gaivus tortukas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 20 min.
  • Porcijų skaičius: 5

Ingredientai:

  • Slyvos, trintos, džiovintos, 125 gramai
  • Varškė, 300 gramų
  • Cukraus pudra, 115 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, 300 gramų
  • Grietinėlė 35 %, 300 mililitrų
  • Želė, citrinų skonio, pakelis

Biskvitui:

  • Sausainiai, 225 gramai
  • Ožkos pieno sūris, 125 gramai

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su ožkos sūriu. Mase išdėti formos dugną.

  2. Sumaišyti grietinę, cukraus pudrą, varškę ir vanilinį cukrų. Dėti grietinėlę ir lėtai maišykite.

  3. Pilti ataušusį želės mišinį (apie stiklinę) ir viską kiek išplakti su elektriniu plaktuvu.

  4. Masę supilti į formą kurioje iškloti sausainiai ir padėti į šaldytuvą stingti bent 4 valandoms.

  5. Papuošti šviežiomis uogomis ar sausainių trupinukais .

    Patiekti su slyvu tyre.

   

Facebook komentarai