Gaivus varškės tortelaitis receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Sausainiai, 150 gramų
  • Slyvos, džiovintos, 50 gramų
  • Riešutai, 1 saujelė
  • Sviestas, 90 gramų
  • Varškė, trinta , 200 gramų
  • Grietinėlė 35 %, riebi, 500 mililitrų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 3 valgomieji šaukštai
  • Želės cukrus „Multi“, 2 valgomieji šaukštai
  • Braškės, 200 gramų

Papuošimui:

  • Vaisiai, 150 gramų
  • Uogos, 150 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Susmulkintus sausainius, slyvas, riešutus sumaišyti su sviestu, mase iškloti torto pagrindą ir padėti šaltai.

  2. Grietinėlę trumpai paplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti su varške, įspausti citrinos, supilti pagal instrukciją paruoštą želatiną.

  3. Ant torto pagrindo, apie formos kraštus išdėlioti perpjautas braškes ir užpilti varškės mase.

  4. Pastatyti į šaldytuvą.

  5. Kai tortas sustingsta, papuošti pagal savo fantaziją ir užpilti nestorai žele - cukrumi, paruoštu pagal instrukciją.

   

Facebook komentarai