Gaivus varškės tortukas su vyšniomis receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Varškė, neriebi, 750 gramų
  • Miltai, 250 gramų
  • Krakmolas, 200 gramų
  • Vanilinis cukrus, 3 pakeliai
  • Druska
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Sviestas, 200 gramų
  • Citrinos žievelė, nutarkuota, 1 vienetas
  • Vyšnios, konservuotos, 1 stiklinė
  • Pienas, 520 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 190 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, 100 g krakmolo , 90 g cukraus ir 1 pakelį vanilinio cukraus , sviestą, 1 kiaušinį , žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius . Išminkykite tešlą ir padėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Tada plonu sluoksniu išklokite kepimo skardą ir kepkite 10 minučių 175°C temperatūroje.

  2. Likusį krakmolą išmaišykite su 100 ml pieno. 400 ml pieno užvirinkite kartu su 100 g cukraus ir likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Į karštą pieną supilkite pieną su krakmolu ir vėl užvirinkite. Tada, kaitinant, sudėkite 4 kiaušinių trynius, išplaktus su varške ir švelniai maišant, supilkite išplaktus kiaušinių baltymus.

  3. Gautą varškės masę sudėkite į formą su torto pagrindu, o ant viršaus sudėti vyšnias.

  4. 20 ml pieno šluotele išplakite su 1 kiaušinio tryniu ir plakiniu aptepkite torto viršų. Kepkite pyragą 40 minučių.

   

Facebook komentarai