Grietinėlės tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 10

Tešlai:

  • Miltai, 240 gramų
  • Kiaušiniai, Ilzenbergo dvaro, 4 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Vanduo, 5 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai

Kremui:

  • Grietinėlė 36%, 500 mililitrų
  • Pienas, Ilzenbergo ūkio, 100 mililitrų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 2 arbatiniai šaukšteliai

Glajui:

  • Juodasis šokoladas, 50 gramų

Sulaistymui:

  • Citrinų sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai

Gaminimo eiga:

  1. Biskvitui kiaušinio trynius išplaku su vandeniu ir puse cukraus. Baltymus išplaku su kita puse cukraus. Abi mases sumaišau ir sijoju miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepu 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

  2. Kremui grietinėlę plaku su pudra iki putų. Piene brinkinu želatiną, ištirpinu ir įmaišau į grietinėlę. Pjaustau biskvitą, sulaistau vandenį sumaišius su citrinos sultimis, pertepu grietinėlės kremu. Puošiu trupučiu pasiliktos grietinėlės kremo maišyto su šokoladu.

  3. Glajui šokoladą ištirpinu su trupučiu pieno.

   

Facebook komentarai