Guliašas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Jautiena, 750 gramų
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Aliejus, 100 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Paprika, 250 gramų
  • Pomidorai, 250 gramų
  • Mairūnas, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai, malti, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 0,5 valgomojo šaukšto
  • Čili pipiras , 20 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga:

Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro šviesiai auksinės spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi čili pipirais ir sumaišomi. Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, įpilama truputį vandens, ir nuolat maišant guliašas ištroškinamas. Kai skystis išgaruoja, vėl įpilama truputį vandens arba, jeigu norima, sauso vyno. Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustyti pipirai, o po 10 min.— pomidorai. Viskas užpilama vandeniu ir verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja.
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.

   

Facebook komentarai