Guliašo sriuba arba "Zupa gulaszowa" receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 15

Ingredientai:

  • Jautiena, 700 gramų
  • Lašiniai, (švieži), 100 gramų
  • Bulvės, 700 gramų
  • Pomidorai, 300 gramų
  • Paprika, saldi, 250 gramų
  • Svogūnai, 200 gramų
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Paprikos milteliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

Viską supjaustome kubeliais. Į puodą (pageidautina su storų dugnų) sudedam lašinius ir apkepinam kol visi riebalai neišsiskirs. Spirgučius išimam. Sudedam svogūnus, pakepinam. Suberiame paprika, kmynus, išmaišome ir troškiname 2 min. Sudedame mėsa, ir troškiname dar 7 min. barstome druskos, paprikos miltelių. Supilame tiek vandens, kad apsemtu mėsą. Troškiname 1,5-2 val., reikalui esant įpilame vandens. Sudedame bulves, supilame 2-2,5 l vandens ir verdame kol bulves išvirs. Sudedame papriką, pomidorus ir dar verdame 5-7 min. Sudedam česnaką. Pasūdome.

Skanaus.

   

Facebook komentarai