Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis) receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Paprika, žalioji, 1 vienetas
  • Austrės, almehos, 300 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2-3
  • Pomidorai, 1 kilogramas
  • Šafranas
  • Petražolės
  • Česnakas
  • Čiobreliai
  • Druska
  • Ryžiai, 500 gramų
  • Vištienos filė
  • Juodieji pipirai

Gaminimo eiga:

Supjaustyti papriką juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Paskui išėmus papriką toje pačioje keptuvėje apkepiname vištieną. Grūstuve sutrinti česnako (dvi didesnes skilteles), petražolės (žiupsnelį) ir šafraną. Burokine tarka sutarkuoti pomidorus be luobelių. Į keptuvę su apkepta vištiena suberti trintą česnaką, pasūdyti ir kelias min pakepti pavartant vištieną. Supilti pomidorų tyrę. Leisti troškintis (neuždengus) 5-7min. Įpilti apie pusę litro vandens ir uždengus troškinti 15-20 min. Po to supilti ryžius, (vienam žmogui dvi saujos ryžių ir dar vieną viršaus). Ir atidengus troškinti 20 min. Ryžiu nemaišyti, tik sukamaisiais judesiais judinant keptuvę pakratyti. Likus 5 min iki kepimo pabaigos sudėti kriauklytes (austres). Išjungus dar 5 min keptuvę palaikyti uždengtą.

   

Facebook komentarai