Jautienos troškinys receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Jautiena, 800 gramų
  • Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kviečiai, 0,5 valgomojo šaukšto
  • Juodieji pipirai, 12 vienetų
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska

Gaminimo eiga:

Nuplauta nusausinta mėsa, nupjausčius plėves, supjaustoma nedideliais kvadratėliais, sudedama į keptuvą ir mažame riebalų kiekyje pakepinama. Vėliau apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, miltais, užpilama pomidorų padažu. Viskas sudedama į puodą, užpilama mėsos sultiniu ar vandeniu, kad ne visai apsemtų, pasūdoma, įberiama prieskonių ir, uždengus puodą, troškinama orkaitėje arba ant viryklės apie 1 val. Baigiant troškinti supilama grietinė.

Troškinys tiekiamas užpiltas skysčiu, kuriame troškintas. Prie jo tinka virtos bulvės ar makaronai.

   

Facebook komentarai