Jogurtinis tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Lazdyno riešutai, 100 gramų
  • Želatina, 2 pakeliai
  • Vyšnios, konservuotos, 1 stiklinė
  • Abrikosai, konservuoti, 1 stiklinė
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė 35 %, 100 gramų
  • Jogurtas, 100 gramų
  • Medus, 80 gramų

Gaminimo eiga:

Formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 0C. Kiaušinių baltymus su puse cukraus išplakti iki standžių putų, o trynius išplakti su vandeniu ir kita dalimi cukraus. Miltus sumaišyti su maltais lazdynų riešutais ir su baltymų putom sukrėsti viską į trynių masę. Kepti apie 15 minučių.

Nupilti skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišyti su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpintą želatiną sumaišyti su jogurtu ir suplakta grietinėle. Abrikosų skystį sumaišyti su likusiu medumi ir pašildyti. Mišiniu sudrėkinti torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite vaisius ir uogas. Užtepkite dar kremo ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 3 valandom.

   

Facebook komentarai