Kakavinis Napoleonas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Margarinas, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Vanduo, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0,5 arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga:

Kremui:
1,5 indelio sutiršt.pieno,
200-250g sviesto,
60g kakavos miltelių.

1.Sutarkuoti margariną ir sumaišyti su miltais.

2. įpilti pasūdytą vandenį, įmušti kiaušinį, įpilti actą ir užmaišyti teslą.

3. Padalinti tešlą į 8 dalis ir 30-40 min. palaikyt šaldytuve

4. Išiminėt po vieną, kočiot apskritimus diametru 27 cm

5. Kepti kiekvieną viens po kito orkaitėj, kol pagels (apie 10min.-200
laipsnių).

6. Iškeptus papločius apipjaustyt vienodu diametru (iš likučiu paruošti trupinius pabarstymui torto viršui ir šonams) arba, jeigu norėsit, galima sutrupinti vieną iškeptą paplotį.

7. Paruošti kremą - mikseriu suplakti sutirštintą pieną su minkštu sviestu įmaišant kakavos miltelius.

8. Sudėlioti paplotėlius vieną ant kito, pertepant kremu (plonu sluoksniu, ypatingai kraštai).

9. Viršų ir šonus papuošti tupiniais.

10. Palikti tortą nakčiai kambario temperatūroj,o iš ryto skanaukit patį skaniausią torčiuką pasaulyje.

Skanaus!!!

   

Facebook komentarai