Kalakutienos guliašas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Ingredientai:

  • Juodieji pipirai, malti
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 450 mililitrų
  • Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Bulvės, 350 gramų
  • Kalakutiena, krūtinėlė, 450 gramų
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Paprika, žalia, 1 vienetas
  • Prieskoniai, vištienai
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 1 vienetas

Gaminimo eiga:

1. Šaukštą aliejaus įkaitinkite keptuvėje ir 5 min. troškinkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite nuluptas ir stambiai supjaustytas bulves ir troškinkite dar 2 min. Kiaurasamčiu viską išsemkite.
2. Supilkite likusį aliejų ir sudėkite kubeliais supjaustytą kalakutieną. Apkepkite iš visų pusių. Atgal sudėkite daržoves ir apibarstykite prieskonių mišiniu vištienai bei miltais. Kepkite 2 min. nuolat maišydami. Supilkite vandenį ir užberkite universalius prieskonius, pomidorų pastą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
3. Užvirkite ir sudėkite susmulkintus pomidorus. Troškinkite 20 min.
4. Verdančiame vandenyje 4 min. apvirkite stambiai gabalais supjaustytą papriką; nukoškite ir sudėkite į keptuvę. Kepkite 5-10 min.
5. Galima valgyti pasiskaninus grietine, bet skanu ir be jos.

   

Facebook komentarai