Kefyriniai sklinžiai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 10 min.
  • Porcijų skaičius: 1

Ingredientai:

  • Kefyras, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Obelių aliejus
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Druska

Gaminimo eiga:

Išplakti kiaušinį su druska, supilti kefyrą, maišant, suberti miltus (tešla turi būti tiršta). Kepti blynus sviesto skonio aliejuje. Patiekti su medumi, uogiene, uogomis ar grietine, sumaišyta su cukrumi ar spirgintais lašinukais (tada cukraus dėti mažiau).

Skanaus!

Blynai yra vienas seniausių patiekalų. Blynus valgė tiek bajorai, tiek paprasti kaimo žmonės. Galbūt daugiau skyrėsi pagardai prie blynų.

Šaltini: žurnalas "Prie kavos"

   

Facebook komentarai