Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.
  • Porcijų skaičius: 12

Ingredientai:

  • Sviestas, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kondensuotas pienas, 150 gramų
  • Cukraus pudra, 50 gramų
  • Miltai, 110 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Vanilinis cukrus, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 50 gramų
  • Šokoladas, juodasis, 1 vienetas
  • Sūris, maskarponės , 150 gramų
  • Spanguolės, 1 sauja

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą išsukite su cukraus pudra, vaniliniu cukrum, druska ir plakite apie 2 minutes.

  2. Supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo.

  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto – kondensuoto pieno masę. Išmaišykite.

  4. Įmuškite trynius, o baltymus išplakite atskirai, o tada supilkite i bendrą masę, keksiukams tai pridės purumo.

  5. Masę supilstykite į keksiukų formą, dėkite į 170°C orkaitę ir kepkite keksiukus apie 20 minučių.

  6. Kol kepa keksiukai paruošiame įdarą:
    Maskarponės sūrį išplakame su sutrintomis spanguolėmis.

  7. Į iškepusius ir truputį pravėsusius keksiukus konditeriniu švirkštu įpurškiame kremo.

  8. Ištirpdome šokoladą su sviestu ir sumaišome.

  9. Gautu šokoladiniu kremu aptepame keksiukus ir apibarstome (pabarstukais, cukraus pudra, sezamu...t.t).

   

Facebook komentarai