Kepenėlių troškinys receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Ingredientai:

  • Vištų kepenėlės, 400 gramų
  • Vynas, baltas, 100 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
  • Petražolės, šakelės, 2 vienetai
  • Pipirai, juodieji, 4 vienetai
  • Kmynai
  • Čili pipiras
  • Cinamonas
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

Kepenėlės išverdamos truputyje pasūdyto vandens, įpylus vyno ir įbėrus juodųjų pipirų. Po to jos supjaustomos kubeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai. Įpilama truputį vandens ir patroškinama. Kai svogūnai suminkštėja ir vanduo išgaruoja, suberiami kmynai, cinamonas, čili pipirai, žalumynai, ir viskas dar truputį patroškinama. Į šį padažą sudedamos kubeliais supjaustytos kepenėlės, supilamas sultinys, kuriame jos virė, įberiama džiūvėsėlių ir dar 5 min. patroškinama ant mažos ugnies. Patiekalą galima paduoti tiek karštą, tiek ir šaltą, papuošus citrinos griežinėliais. Atskirai paduodama balta duona.

   

Facebook komentarai