Kepta kiaulės širdis su svogūnais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Svogūnai, laiškai, ryžulėlis, 1 vienetas
  • Svogūnai, laiškai, ryžulėlis, 1 vienetas
  • Kiauliena, širdis, 0,51 kilogramo
  • Aliejus, kepimui

Gaminimo eiga:

Marinatui:
Vanduo - truputis
Actas - 1 šaukštas
Svogūnas - 1 galva
Druska - pagal skonį
Juodieji malti pipirai - pagal skonį

Kiaulės širdį nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir užmarinuokite marinatu, pasigamintu iš nurodytų ingredientų. Marinuotis palikite šaldytuve nuo dienos iki trijų.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sumeskite žiedeliais supjaustytą svogūną, minutę pakepinkite ir sudėkite išsimarinavusią širdį. Kepkite kartais pamaišydami tol, kol išsigaruos susidaręs skystis, o pati mėsa gražiai apskrus. Į pabaigą sumeskite svogūnų laiškų žiedukus ir dar kelias minutes pakepinkite, kol laiškai suminkštės. Pabarstykite druska, pipirais ir kitais mėgstamais msos prieskoniais. Valgykite su įprastais garnyrais, bulvėmis, ryžiais, duona. Skanaus.

   

Facebook komentarai