Kepta kiauliena su raugintais kopūstais receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Kmynai, smulkinti
  • Rozmarinas, lapeliai, 3 vienetai
  • Grietinėlė 35 %, 2 valgomieji šaukštai
  • Rauginti kopūstai, 750 gramų
  • Pomidorų padažas, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Kiauliena, liesa, 500 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai

Gaminimo eiga:

Kiauliena įtrinama druska, apkepinama kartu su stambiai supjaustytais svogūnais, įpylus truputį vandens, uždengiama dangčiu ir troškinama ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja. Po to suberiami kmynai, rozmarino lapeliai, supilama grietinėlė. Rauginti kopūstai ištroškinami su pomidorų padažu ir cukrumi. Mėsa supjaustoma griežinėliais ir sudedama ant kopūstų. Prie šio valgio paduodamos bulvės ir atskirai — padažas.

   

Facebook komentarai