Kepta marinuota veršiena receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Veršiena, 800 gramų
  • Kiaulienos lašiniai, 60 gramų
  • Taukai (kiaulių), 30 gramų
  • Citrinų sultys
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Druska
  • Actas
  • Cukrus
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai

Gaminimo eiga:

Veršiena įtrinama supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis. Iš pipirų, lauro lapelių, acto, cukraus, vandens išverdamas marinatas ir atvėsinamas. Juo užpilta mėsa laikoma 4 val. Vėliau išimama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma supjaustytų lašiniukų (išilgai raumenų), dedama į keptuvą su riebalais ir kepama apie 1 val. orkaitėje, vis palaistant atsiradusiu skysčiu. Skersai skaidulų supjaustyta mėsa tiekiama pusdubenyje, užpilta padažu, kuriame kepė. Kartu duodama šviežių ir raugintų daržovių salotų, marinuotų vaisių, virtų bulvių tyrės.

   

Facebook komentarai