Keptas varškės sūris receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 10 min.
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Varškės sūris, 1 vienetas
  • Miltai, žirnių, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis

Gaminimo eiga:

  1. Išplakti kiaušinį su druska.

  2. Sūrį supjaustyti nedideliais gabalėliais, tačiau nedaryti gabalėlių labai plonų, kad sūris netrupėtų ir nedaryti mažų, kad neįsigertų daug riebalų.

  3. Supjaustyto sūrio gabalėlius pamirkyti kiaušinio plakinyje, tada apvolioti žirnių miltuose.

  4. Kepti keptuvėje ant įkaitinto sviesto.

  5. Gardu patiekti su grietine, ypač tinka rūgšti uogienė, džemas: serbentų, spanguolių. Mes valgėme be jokio padažo. Skanūs ir šilti, ir karšti.

   

Facebook komentarai