Kepti varškėčiai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Ingredientai:

  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 75 gramai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Varškė, 600 gramų
  • Druska, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Razinos, 1 sauja

Gaminimo eiga:

Razinas išbrinkiname karštame vandenyje. Po to jas perkošiame per sietelį išpildami vandenį.
Į didelį dubenį sudedame varškę, miltus, kiaušinius, cukrų, druską ir razinas. Imame šakutę ir išmaišome iki vientisos masės.
Ant stalo pabarstome miltų ir ant jų dedame po šaukštą mūsų varškinės masės. Tada kiekvieną gabalėlį formuojame į apskritimą apvoliodami miltuose iš abiejų pusių, su peiliu priplodami ir darydami groteles. Dedame į įkaitintą aliejų ir kepame ant silpnos ugnies vartydami, kol iškeps. Patiekiame su grietine, apibarstome cukrumi. Skanaus :)

   

Facebook komentarai